Вести

Вучић : Већа подршка спортистима

 

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић, на пријему у Влади Србије, рекао је данас да су српски атлетичари на Светском првенству у Москви приказали Србију бољом него што јесте и најавио већу подршку државе спортистима.

Александар Вучић организовао је у Влади Србије пријем за атлетичаре који су учествовали на Светском првенству у Москви и освојили две бронзане медаље - Ивана Шпановић у скоку у даљ и Емир Бекрић у трци на 400 метара с препонама.

"Хвала свима који су напорно радили да помогну да ови млади људу буду велики шампиони. Они су представили Србију бољом што јесте и постали узори. Показали су да са мање средстава, личним радом, може да се постигне изванредан успех. Србија је поносна на све њих и сада се надамо да ће са наредних великих такмичења донети већи број медаља", рекао је Вучић на пријему.

"Ми ћемо се потрудити да у овим тешким околностима пружимо мало већу подршку државе. Ми смо мали у односу на велике шампионе, сада стремимо да им се приближимо, учићемо од најбољих", додао је он.

Репрезентативац Емир Бекрић рекао је да се после добрих резултата, атлетика у Србији вратила на "велика врата".

"Атлетика се вратила на велика врата, ово је генерација феноменалних спортиста и атлетичара који обећавају успешне резултате и медаље", рекао је Бекрић.

Репрезентативка Ивана Шпановић обећала је још боље резултате.

"Постигли смо нешто што је вредно пажње целе нације, обећавам да је ово почетак и да ћемо се чешће са такмичења враћати са више медаља", рекла је она.