Вести

ТРИБИНА: БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ И УЧЕНИКА У ВАСПИТНО ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА НА НОВОМ БЕОГРАДУ

Развој друштва налаже да је неопходно да се створе безбеднији услови за неометан боравак деце у школама, како би наставници и професори могли да спроведу васпитно - образовни процес. Тим поводом, Савет за просвету Општинског одбора СНС Нови Београд, организовао је 12. априла трибину "Безбедност деце и ученика". Више пута је било речи о вршњачком насиљу и опасности која вреба са интернета док је педагог Александар Марковић - истакао потребу остваривања физичког и техничког обезбеђења школа као што су: безбедносне камере, јавна расвета и осветљеност школске средине, школски полицајаци, заштитне ограде, затим само стање школских објеката - степеништа, плафони, зидови и кровне конструкције.

Потпредседник Општинског одбора, др.Јовица Васиљевић, посебно се осврнуо на улогу деце у саобраћају током доласка и одласка из школе и вожње са родитељима. Сматра да наставници поред родитеља имају велику улогу у васпитању и припреми деце као учесника у сабраћају. На трибини су учествовали и председник Савета за просвету општинског одбора СНС Нови Београд, Богољуб Лазаревић, директорка основне школе Драган Лукић, Александра Брејовић Зорановић и чланица Савета за просвету, Славица Јашић.

Присутни се на крају сложили да је веома битно непрекидно радити са децом кроз разне програме, који ће бити прилагођени њиховом узрасту, а Српска напредна странка настојаће и даље да води бригу о безбедности наших најмлађих суграђана, јер су они будућност Србије.

Фото: http://novi-beograd.sns.org.rs/galerije/tribina-bezbednost-dece-i-ucenik...