Вести

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ДРУШТВО БЕЗ НАСИЉА

Српска напредна странка своје чланице сматра равноправним партнерима у политичком деловању. Заједничким снагама настојимо да изградимо друштво у којем неће бити места било каквом насиљу, посебно над женама и децом. Унија жена Београда, Српске напредне странке, је 29. марта одржала у седишту странке трибину под називом "Насиље није судбина - то је стање из кога може да се изађе". Поред великог броја припадница лепшег пола, трибини су присуствоовали министар унутрашњих послова др. Небојша Стефановић, координаторка Сигурне куће, Весна Станојевић и представници секретаријата за социјалну и здравствену заштиту, као и образовних институција.

Министар Стефановић је нагласио да сви у друштву морају да схвате да насиље постоји и да се суоче са њим. Држава је изменама у закону омогућила да се пријављени насилник не пушта одмах након привођења на слободу и показала да институције могу да стану уз жене и казне насилнике. Затим је изразио задовољство што је порасло поверење грађана у полицију , на основу чињенице да све више жена пријављује насиље. Координаторка Весна Станојевић, је додала да институције, као ни сигурне куће не могу у потпуности помоћи жртвама , уколико ми као друштво не променимо свој однос према овом проблему.

Присутни су се сложили да је неопходна уска сарадња свих чиниоца друштва, како би се истакло да се здрав однос заснива на толеранцији и поверењу,а не на психичком и физичком злостављању. Српска напредна странке, ко и њен председник Александра Вучић, ће настојати да чини све како би Србија постала сигурно место за све грађане и да омогући деци да расту у окружењу где насиље уступа место толеранцији и љубави.

Фото: http://novi-beograd.sns.org.rs/galerije/srpska-napredna-stranka-se-zalaz...