Вести

СЕДНИЦА САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ

"Поштовани грађани Србије, имали смо дугу седницу Савета за националну безбедност јер смо разматрали све горуће проблеме са којима се Србија суочава, а који на крају представљају крупан безбедносни проблем и изазов за Републику Србију. Неколико тачака смо имали:
-Прва се тиче Косова и Метохије, анализе ситуације у јужној српској покрајини, имајући у виду дијалог, његов наставак, али и притиске на Републику Србију да призна независност, као и ризике са којима се суочавају грађани српске и неалбанске националности на КиМ.
-Говорили смо о вакцинама, о томе како и на који начин да убрзамо вакцинацију, као и како да се изборимо против лажних вести које се односе на вакцине и сам процес вакцинације. То је крупно, сигурносно, безбедносно и економско питање за нашу земљу. Морамо да помогнемо нашим лекарима, нашим херојима!
-Трећа тачка, тиче се организованог криминала.
-У оквиру четврте тачке, разматрана је набавка нове опреме, техничких средстава и свега што је неопходно за борбу против корупције и организованог криминала.
-Опремање и јачање борбене готовости наше војске, њених капацитета, додатно наоружање како бисмо могли да представљамо озбиљан, одвраћајући фактор за све оне који би, било када, помислили да је могуће извршити агресију на нашу земљу." - Председник Републике Србије Александар Вучић председавао је седницом Савета за националну безбедност.
Написао је на свом Инстаграм профиле председник Александар Вучић.

Извор:
https://www.instagram.com/p/CMF1w45pKRe/?utm_source=ig_web_copy_link