Вести

САВЕТ ЗА САОБРАЋАЈ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СНС НОВИ БЕОГРАД ПОНУДИО РЕШЕЊА ЗА САОБРАЋАЈНЕ ПРОБЛЕМЕ У БЛОКУ 62

Савет за саобраћај општинског одбора СНС Нови Београд на предлог председника месног одбора СНС Бежанијски блокови 2, Слободана Спасојевића анализирао је саобраћајне проблеме који се јављају у Блоку 62 и понудио адекватна решења за исте. Установљено је да у овом делу Новог Београда постоје четири локације, где је на основу израђеног елабората неопходно брзо решавање насталих проблема уз помоћ Градског секретаријата за саобраћај.

Паркирана возила на тротоару на потезу дела улице Јурија Гагарина од улице Нехруове до улице Душана Вукасовића угрожавају безбедност пешака у смеру кретања према улици Душана Вукасовића. Савет је констатовао да је потребно ангажовање јавно - комуналног предузећа “Београд-пут” како би се вратили метални стубићи на ивици тротоара на раскрсници улица Јурија Гагарина и Нехруове, уз изградњу 30 паркинг места од аутобуског стајалишта до раскрснице улице Јурија Гагарина и Душана Вуксовића. Следећу опасност по безбедност пешака представљају паркирана возила на пешачким стазама и дечјим игралиштима између зграда у ул. Јурина Гагарина 96 и Јурија Гагаина 88, а као решење и у овом случају се намеће враћање металних субића на средини тротоара на раскрсници код зграда у ул.Јурија Гагарина 96 и 88. Затим је истакнуто да паркирана возила на интерној саобраћајници, онемогућавају норалан саобраћај возила из Јапанске улице према гаражном делу зграда у Нехруовој улици од броја 70 до броја 82. У овом случају постављање металних стубића на ивице коловоза допринело би заштити зелених површина, као и несметаном протоку возила према гаражном делу зграда у Нехруовој.

Као последњи наводи се проблем у улици Душана Вукасовића. Улица је проширена, остављена је стара вертикална сигнализација, али није обележена хоризонтална саобраћајна сигнализација од Јапанске до Војвођанске улице. Констатовано је, да је у овој ситуацији потребно ангажовати раднике Београд пута, како би се извршило исцртавање хоризонталне сигнализације. Савет за саобраћај општинског одбора СНС Нови Београд, уз подршку општинског одбора СНС Нови Београд, анализираће и убудуће саобраћајне проблеме који муче Новобеограђане и потрудиће се да понуди адекватна и стручна решења у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају.