Вести

ШАПИЋ ОБИШАО ПАРК УШЋЕ И НАЈАВИО ИЗГРАДЊУ ПРИРОДЊАЧКОГ МУЗЕЈА И СКЕЈТ-ПАРКА

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је парк Ушће и најавио изградњу Природњачког музеја у близини Музеја савремене уметности, скејт-парка, као и постављање панорамског точка. Истакао је да се од Бранковог моста до ушћа Саве у Дунав више неће налазити ниједан пловни објекат.
„Са овог места, са којег се најлепше види Калемегданска тврђава, односно од Бранковог моста до ушћа неће се више налазити ниједан сплав. За преосталих 17 локација биће расписана нова лицитација у наредне две до три седмице, а у складу са законским роком. Подсетио је да је претходно на Савском шеталишту излицитирано 28 локација, док је од Бранковог моста до Земунског кеја предвиђена 51 локација за пловне објекте.
Што се тиче изградње скејт-парка, рекао је да је циљ да се направи терен који ће испуњавати услове за одржавање европских и светских такмичења у тој дисциплини. Тренутно се чека да Скејтборд савез достави пројекат. Додао је да је за поставку панорамског точка усвојено планско решење, с тим да треба да се одабере адекватна локација.
„Циљ нам је да парк Ушће, који се налази на најлепшој локацији, обогатимо садржајем који ће привући много већи број наших суграђана. Примарно је да се уклоне нелегални плутајући објекти“ рекао је Шапић.