Вести

ШAПИЋ: ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ ВАУЧЕРИ У СВИМ ШКОЛАМА И ВРТИЋИМА, КАО И ЗА СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У ОБРАЗОВНОМ СЕКТОРУ

До краја недеље свим школама и вртићима у престоници биће подељено око 380 хиљада новогодишњих ваучера, а родитељи деце која не похађају образовне установе моћи ће да их преузму у својим општинама, изјавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

Он је данас посетио Халу спортова „Ранко Жеравица” где ће од сутра ваучере моћи да преузму директори школа и вртића, као и представници општина. Шапић је подсетио да је ово трећа година за редом како се пројекат спороводи, чиме се демантује теза за коју су га још на Новом Београду 2021. године оптужили како је то тада урађено због избора, а то су исто урадили и прошле године. -Мислим да сада коначно сви људи који имају здрав разум, схватају да ово нису никакви предизборни потези, већ једноставно једна од социјалних мера које сам спроводио још док сам био на челу Општине Нови Београд а са којима сам наставио и у Граду- рекао je председник Привременог органа Града.

Он је додао да ће ваучере добити сва деца закључно са ученицима четвртог разреда средње школе, као и сви запослени у образовним установама који раде са нашом децом.

– Новина од ове године јесте та да смо повећали асортиман робе коју ће моћи да подигну у више од 100 продавница, а увели смо и могућност куповине беби-опреме и играчака. Желели смо да спектар производа, у вредности од 6.000 динара, буде што већи. Заиста сам због тога срећан и верујем да ће ово значајно помоћи родитељима у превазилажењу децембра и јануара, који су два најтежа месеца поред септембра, када смо поделили бесплатне уџбенике и увели бесплатне вртиће. Овај ваучер за некога ко има троје деце, па и ако на пример мајка ради у образовном сектору, значи 24 хиљаде динара од Града Београда, што мислим да није безначајно – навео је он.

– Од момента када родитељ дође у посед ваучера, може да иде у сваку радњу у којој важи ваучер, који пак не мора бити потрошен у једној радњи. Очекујем да ће до краја ове недеље све школе и вртићи добити ваучере док их је већина општина већ подигла.
Ваучери ће моћи да се искористе од 28.новембра до 1. марта– рекао је Шапић.