Вести

САДЊОМ 10 СТАБАЛА ЛИПЕ У БУЛЕВАРУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ ГО НОВИ БЕОГРАД ЗАПОЧЕЛА АКЦИЈУ „ЗЕЛЕНИ НОВИ БЕОГРАД”

Прве саднице поред председника ГО Нови Београд, Бојана Бована, данас су засадили директор ЈКП „Зеленило“ Душан Тојагић, директорка Клиничко болничког центра„Бежанијска коса“ др Марија Здравковић, као и директор компаније Digital Printing Center DPC Слободан Петровић, први партнер акције.
Пројекат „Зелени Нови Београд“ који је усмерен на стварање здравије и лепше животне средине, који ГО организује у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“, а у првој фази плана, већ формиране саднице биће посађене на укупно 17 локација.
Бован је истакао да ће се акција у почетку базирати на попуњавању садних места у булеварима, али да ће ући и у дворишта школа, установа и свих грађана који се прикључе.
-Желимо да освежимо плућа Новог Београда, сачувамо зеленило које већ постоји и засадимо велики број нових стабала, како би упоредо са растом грађевинских квадрата растао и број стабала који нам помажу у борби против загађења - рекао је он.
Докторка Марија Здравковић, као врхунски лекар, али и становник Новог Београда, говорила је о значају стварања здравог окружења за превенцију болести, уз нагласак да је веома срећна што може да присуствује почетку акције.