Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић угостио породицу Јанковић са Косова и Метохије

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је током разговора са члановима породице Јанковић са Косова и Метохије, чији је син Лазар хиљадита беба рођена у болници у Пасјану од отварања ове здравствене установе 2015. године, да је до сад у том породилишту рођено 1.045 деце и истакао да је наталитет на Косову и Метохији већи него у осталим деловима Србије.

Председник Вучић захвалио је родитељима тромесечног Лазара и четворогодишње Уне што су их довели у Председништво и најавио да ће на крштењу бити кум малом Лазару.

Председник Вучић рекао је да неће моћи Лазара да крсте на територији Косова и Метохије, пошто, како је навео, вероватно не би могао да уђе на Косово и Метохију, али да то може да се обави и у неком месту у близини.

"Договорићемо се када да га крстимо, а Патријарха ћемо питати да нам да неког владику, а могао би и сам Патријарх да крсти Лазара ако буде желео, питаћемо га", рекао је председник Вучић.

Питао је родитеље да кажу како може држава да им помогне.

"У породилишту у Пасјану је рођено сада већ 1.045 деце. На Косову и Метохији нам је виши наталитет него у остатку Србије, хвала Богу. И опет се на Косову Лазар родио", рекао је председник Вучић.

Лазар је рођен 25. јула ове године, а тада је његова породица изразила жељу да детету име да лично председник Србије из захвалности за његово залагање за отварање породилишта у Пасјану, али и за свеукупну помоћ српском народу на Косову.