Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је ОШ "Вук Караџић" у Ловћенцу

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је Основну школу "Вук Караџић" у Ловћенцу, којој су уручене "HUAWEI IdeaHub" табле и обратио се ђацима и у других шест школа које су, осим ове, добиле табле и то у Крупњу, Панчеву, Петровцу, Варварину, Неготину и Мерошини.
"Кинези су нам, када су видели да сам ја рекламирао ове табле, поклонили 150 табли које вреде више од два милиона евра. Оне су постављене у седам школа, а донели смо одлуку да буду у 150 школа у Србији и то ће бити урађено у наредних месец дана", рекао је председник Вучић.
Председник Вучић навео је да табле њему служе за писање и брисање, а објашњавајући чему служе у школама, представник компаније "HUAWEI" Радисав Владиковић истакао је да је циљ ове донације допринос унапређењу дигиталних вештина младих и развој дигитализације у Србији.
Председник Вучић испробао је могућност комуникације са другим школама и поразговарао са ђацима и наставницима из школа које имају ове табле у Крупњу, Панчеву, Петровцу, Варварину, Неготину и Мерошини, а који су истакли задовољство новом опремом коју су добили.
Захвалио је наставницима што брину о деци и што их, како је нагласио, изводе на прави пут.
"То радите за децу, али и за цело наше друштво и државу", рекао је председник Вучић.
Председник Вучић нагласио је да ће држава учинити све да професори и наставници буду задовољни.
Деци је пожелео све најбоље поводом почетка нове школске године и рекао им да поздраве родитеље и своје најближе.
Питао је децу у Ловћенцу да ли има нешто посебно што би волели да имају када се школа за годину дана буде реновирала, преслишао их је и када је почео Први светски рат и Мохачка битка.
Председник Вучић је Кинезима захвалио на поклоњеним паметним таблама и подсетио да су њега, кад је рекламирао табле, сви нападали.
"Хвала Кинезима на таблама, али још неку да нам ви доделите. Нама недостају још неких 20 табли па ви размислите. 10 ће да купи Телеком за школе на Косову и Метохији, а нама фале таман још 20 и да их правилно распоредимо. Шта је то за једну моћну компанију као што је ваша", рекао је председник Вучић и на крају потврдио да је обезбеђено још 20 табли.