Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић гласао на Новом Београду

Председник Републике Србије и носилац листе "Србија не сме да стане" Александар Вучић гласао је јутрос нешто пре девет часова на Новом Београду. Председник Вучић гласао је на бирачком месту број 140, у згради дечијег вртића "Тесла-наука за живот". Председник Вучић је на бирачко место дошао сам и чекао у реду са осталим грађанима.
Председник Вучић поручио је да очекује веома добру излазност на изборима и убедљиву победу листе на којој је носилац.
"Када кажем убедљиву победу, верујем да ће листа "Србија не сме да стане" бити близу апсолутне већине или ће имати апсолутну већину. И мислим да је то важан услов да би Србија наставила путем просперитета и успеха," рекао је председник Вучић.
Председник Вучић рекао је да је сигуран да су грађани препознали политику листе "Србија не сме да стане" и да је то политика која је гарант наставка успеха и прогреса Србије.
Председник Вучић навео је да се нада да ће се сви актери изборне утакмице понашати на одговоран, озбиљан и рационалан начин иако, како је рекао, није уверен у то.
На питање новинара како планира да гради односе са Хрватском с обзиром на то да је у коалицији са странком Војислава Шешеља, председник Вучић рекао је да је његова листа у коалицији са радикалима на локалу, а на републичком нивоу неће бити у коалицији са њима.
"Ови други желе да имају љотићевце у коалицији, ми не желимо, ми смо о томе већ говорили. А на локалном нивоу нећемо да градимо односе са Хрватском. Бачка Топола и Ниш неће да граде односе са Хрватском", навео је председник Вучић.
На питање о гласању на изборима српских грађана са Косова и Метохије, председник Вучић рекао је да је захвалан нашем народу што је изашао да гласа.
"Видео сам да су свуда гужве у централној Србији, на местима где они гласају. Хвала им на љубави коју показују према својој отаџбини и што јасно и недвосмислено поштују Повељу Уједињених нација и Резолуцију 1244 УН", истакао је председник Вучић.
На питање о кршењу изборне тишине у појединим медијима, председник Вучић оценио је да је она кршена "брутално" и да је то, како је навео, израз немоћи и поручио да ће резултат на крају бити онакав какав народ жели и како народ буде гласао.