Вести

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао првацима почетак школске године

Председник Републике Србије Александар Вучић пожелео је првацима Основне школе "Светислав Голубовић Митраљета" у Батајници срећан почетак нове школске године и да буду вредни, да науче много и да постану озбиљни, одговорни и поштени људи.
"У школи ће вам бити супер, имаћете другаре, али морате да учите и да будете вредни да бисте могли да будете све што пожелите, спортисти, председници", рекао је председник Вучић након свечаности приређене поводом почетка школске године, а током обиласка прва четири разреда и разговора са првацима и њиховим учитељима.
Једно од питања које је председник Вучић упутио ђацима, поред оних да ли им је лепа учионица и тога шта највише воле, фудбал или кошарку, било је и то да ли су их научили да устају наставницима и учитељима, на шта се чуло велико не.
Ученици и учитељи су изразили задовољство новим изгледом школе и условима за учење.
Једна од учитељица нагласила је да је веома пријатно радити у новим учионицама, да је сада све функционално, да су сви - и наставно особље и родитељи и деца срећни што су у новој школи.
Председник Вучић је прваке питао и да ли знају да читају и скоро сви су рекли да, али су се чула и два гласа не, али и да ли имају трему, да ли су им родитељи рекли да је тешко у школи.
"Будите од данас вредни да се сви вама поносе", поручио је председник Вучић првацима.
Председник Вучић подсетио је да је, да би школа изгледала овако, потребно уложити 3,5 милиона евра и нагласио да му изгледа да је данас све много лепше него када је он ишао у школу.
Председник Вучић нагласио је да је срећан што види ентузијазам наставника и учитеља да уче и васпитавају децу.