Вести

Председница Владе оштро осудила покушаје опозиције да ометају рад Парламента

Посланици опозиције почели су, како су данас најавили, да блокирају рад парламента, седнице на чијем је дневном реду ребаланс буџета, због чега им је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила да се посланици владајуће коалиције неће повући, јер морају да раде за Србију.
Брнабић је подсетила да се ребалансом буџета обезбеђује новац за пензионере, мајке и децу.
"Ако они успеју у блокади, нису они блокирали Ану Брнабић и Синишу Малог, Владу Србије, Александра Вучића, нису блокирали никога од нас, имају идеју да спрече да пензионери добију повећање, јер је то повећање предвиђено овим ребалансом. Ако успеју у блокади, што ми не смемо да дозволимо, спречиће да мајке деце до 16 година добију једнократну помоћ, јер је све то предвиђено овим ребалансом буџета", рекла је Брнабић.
"Ако ми одустанемо, ако се повучемо та деца ће остати без те једнократне подршке и то управо када смо успели да повећамо стопу наталитета. Не смемо да одустанемо, шта год радите, нећемо одустати, борићемо се за мајке, за децу, пољопривреднике, можете да радите шта год хоћете, никада нећемо одустати", рекла је Брнабић.
Брнабић је нагласила да што опозиција буде гласнија, они ће се јаче борити, јер ако опозиција победи, неће бити плата и пензија и неће бити путева и све ће бити онако као што је било када су они били на власти.
Подсетила је да се и Аљбин Курти понашао слично у приштинском парламенту.