Вести

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА 2.087 НОВИХ ПАРКИНГ МЕСТА НА НОВОМ БЕОГРАДУ

Данас, 11.априла 2016., у Булевару Зорана Ђинђића, започели су радови на изградњи 2.087 нових паркинг места на Новом Београду, која ће бити завршена у наредне две године. Пројекат предвиђа да за 120 дана буде завршено нових 449 паркинг места у средишњем разделном простору између Улице шпанских бораца и Булевара уметности, а за ову намену град Београд је издвојио 70 милиона динара. Од 19 априла радиће се и на обезебеђивању по 60 паркинг места у Нехруовој и улици Душана Вукасовића.

Пројекат је резултат петиције грађана тог дела Новог Београда коју је подржао и Општински одбор СНС. Почетку великог пројекта за Нови Београд присуствовали су и секретарка Скупштине града, Соња Подунавац, председник општинског одбора СНС Нови Београд, Милинко Величковић, секретар општинског одбора СНС Нови Београд, Немања Ђукић, директори Паркинг сервиса, Андрија Чупковић и Београд пута, Иван Тејић, као и први кандидат на одборничкој листи СНС Нови Бероград “Александар Вучић – Србија побеђује”, Славко Гак, који је рекао: “Ово је леп дан за Нови Београд. Поносни смо на чињеницу што смо помогли нашим грађанима и олакшали им проблем паркирања, а 24. априла давањем подршке листи под бројем 1. “ Александра Вучић – Србија побеђује” добијамо гаранције да настављамо са развојем Новог Београда”.

Градски менаџер, Горан Весић је нагласио да је Нови Београд општина којој недостаје највише паркинг места : “Сва паркинг места биће намењена станарима који живе у тим блоковима, а ради се о местима која су тренутно девастирана и неискоришћена. Доласком великих компанија и изградњом пословних и стамбених комплекса, више нема довољно места за паркирање, што је довело до великих проблема.У протеклом периоду смо у у првом делу Булевара Зорана Ђинђића, изградили око 300 паркинг места, а сада почињемо са другим делом улице на основу петиције више од 400 грађана који живе у околним зградама.“ Посебно је истакао да ће се водити рачуна о измештању садница и да ће се преостале зелене површине уредити. Град је утврдио још 22 локације које се налазе између блокова, где ће у наредне две године бити изграђена предвиђена паркинг места.

Фото: http://novi-beograd.sns.org.rs/galerije/pocela-izgradnja-2087-novih-park...