Вести

OO СНС НОВИ БЕОГРАД ОРАГНИЗОВАО ТРИБИНУ ЗА СТАНАРЕ ПАВИЉОНА, СТАРОГ МЕРКАТОРА И БУЛЕВАРА МИХАЈЛА ПУПИНА

Трибина „Разговарајмо заједно о уређењу блока“ наишла је на велики одзив грађана Новог Београда, који су са главним градским урбанистом Марком Стојчићем разговарали о кључним пројектима који ће утицати на квалитет живота. Трибини су присуствовали председник ГО Нови Београд, председница савета за локалну самоуправу ОО СНС Сандра Пантелић, директор Градског-стамбеног предузећа Александар Јакшић и секретарка за инспекцијске послове Соња Божовић Подунавац.
Станаре су интересовале теме у вези одржавања зелених површина, уређења паркова и игралишта, изградње јавних тоалета, попут оног на Ушћу, као и реконструкције тротоара и прометних саобраћајница.
Стојчић је истакао да је Град почетком године спровео лицитацију у вези са смањењем броја сплавова и да ће се врло брзо кренути са уклањањем појединих сплавова на Сави, а исто ће бити и са онима на Дунаву.
Тема о зонском систему паркирања посебно је заинтересовала присутне. „Кренули смо од тога да у свим отвореним блоковима одвојимо саобраћајну површину, од зелене површине, како би могли да зонирамо“, рекао је главни урбаниста.
Одржавање оваквих скупова ће се наставити, како би се чуо глас комшија о главним темама за уређење њиховог краја.