Вести

„Новобеоградски дани слободе“ - Комеморативна свечаност на Спомен гробљу на Бежанијској коси

Данас смо били сведоци дубоко дирљивог чина на Спомен-гробљу на Бежанијској коси, где су представници Општинског одбора СНС Нови Београд, Др Марија Здравковић и Небојша Жугић, као и председник општине Нови Београф - положили венце у част жртава које су страдале током Другог светског рата.
Спомен-гробље на Бежанијској коси, смештено на локалитету Белановићева рупа, представља место вечног починка и сећања на 8000 жртава које су страдале од руку окупатора. На овом месту налази се 70 масовних гробница у којима почивају и они који су изгубили своје животе у логорима. Спомен-гробље бруји од тишине, али истовремено и одјекује од сећања на оне који су невино страдали.
Спомен-гробље се простире на површини од 3,5 хектара и налази се у непосредној близини гробља насеља Бежанија.
Чин полагања венаца од стране Др Марије Здравковић и Небојше Жугића је још један у низу доказа дубоког поштовања и обавезе коју Српска напредна странка осећа према жртвама и њиховим породицама. Политика сећања за коју се залаже СНС је усмерена на то да се историја не заборави, а жртве и њихове породице буду достојанствено обележене и поштоване.
Овај чин је и израз захвалности и почасти за све оне који су дали своје животе за слободу наше земље, и јасна порука да њихова жртва никада неће бити заборављена. Ово је важан сегмент националног идентитета и културе сећања, и Српска напредна странка ће и убудуће бити посвећена њеном афирмисању и чувању од заборава.