Вести

Михајловић : Нови циљеви Владе Србије

 

Потпредседница СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да још није постигнут договор ни о ресорима, нити о будућим министрима, да ће се идуће седмице интензивирати разговори о реконструкцији на свим нивоима, а поводом појединих изјава из СПС, истакла да ово "није влада Ивице Дачића, већ влада Србије".

Михајловић је на прес конференцији у седишту СНС рекла да се решења за реконструисану владу могу очекивати идуће седмице, после интензивирања разговора и унутар странке, и са коалиционим партнертима.

 

"Још нису постигнути договори ни о ресорима, нити о конкретним именима", рекла је Михајловић. 

 

Према њеним речима, за седам, до осам дана биће одржано Председништво СНС, на којем ће се изјаснити о конкретним предлозима.

 

На питање да ли ће бити формирано посебно министарство за европске интегрције, и да ли ће бити издвојен ресор за заштиту човекове околине, она је рекла да "све што се појављује у медијима из такозваних обавештених извора, као и имена о којима се говори, су само спекулације, јер разговори још трају", и унутар СНС и са партнерима.

 

"Све ће бити познато 26, 27. августа, када предлози дођу у Скупштину", прецизирала је.

 

Поводом изјаве потпредседнице СПС Славице Ђукић Дејановић да је "ово Дачићева влада", она је рекла: 

 

"Ово није влада Ивице Дачића, ово је влада Србије".

 

Коментаришући позив Лазару Крстићу да води ресор финансија, Михајловић је рекла да је њена странка поносна на чињеницу да је он спреман да се ангажује у влади и на напретку наше земље, те да је његов долазак сигнал свим нашим младим, образованим људима у свету да Србија рачуна са њиховим знањем.

 

Предлогом Крстићу да буде министар у Влади Србије, СНС је показала да је њен кључни критеријум за избор кадрова стручност и знање, а не партијска припадност.

 

 

 


Спрега тајкуна, политичара и "аналитичара"

 


Михајловић је рекла да је потпуно јасно да постоји спрега тајкуна и појединих политичара, као и аналитичара како би, без аргумената, нападали ту странку и њеног лидера Александра Вучића.

 

"Ко плаћа те аналитичаре? Да ли је то Мирослав Мишковић?", запитала је Михајловић.

 

На питање новинара који су то људи у питању, она није навела конкретна имена, али је истакла да би било боље да постоји озбиљна опозиција која би износила озбиљне критике и тиме утицала на бољи рад владе.

 

Михајловић је навела да је циљ напредњака поред осталог и то да они који се у будућности буду бавили борбом против корупције и криминала не дођу у ситуацију да буду нападани управо од таквих људи.

 

Коментаришући, како је рекла, приче о некаквој аутократији, Михајловић је рекла да их не разуме, јер ако је већина за оно што ради СНС и њен председник, "онда је то, ваљда, демократија". 

 

"Да ли је бескомпромисна борба против корупције и криминала, чињеница да у тој борби нема заштићених, налажење стратешког партнера за ЈАТ, стварање новог инвестицоионог амбијента, да ли је све то аутократија", запитала је функционерка напредњака.

 

Михајловић је изјавила, поводом више изјава функционера црногорског Демократског фронта Небојше Медојевића, да је њега плаћао земунски клан и да би било боље да се не бави унутрашњим питањима Србије.

 

На питање да прокоментарише недавне нападе Медојевића на СНС и председника странке Александра Вучића, она је рекла:

 

"Медојевић? То је онај човек кога је плаћао Земунски клан и који данас говори о СНС и председнику странке Александру Вучићу? Било би му боље да се бави, на пример, Комбинатом алуминијума у Подгорици и тужбама, односно економском ситуацијом у Црној Гори, него унутрашњим стварима Србије".

 

Како је рекла, њено питање за Медојевића било би: "Је ли вас и сада опет неко плаћа?"

 

На питање новинара да објасни информацију да је Медојевића плаћао Земунски клан, она је одговорила:

 

"Ми имамо такве информације. Ако буде реакције, можемо да их докажемо." 

Медојевић је последњих дана у више наврата изјављивао да је промена власти у Србији довела до "обнављања утицаја балканске мафије", и да српски премијер и први потпредседник владе, Ивица Дачић и Александар Вучић, штите одбеглог нарко боса Дарка Шарића.