Вести

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ ОДГОВОРНОСТ СВИХ ЧИНИОЦА ДРУШТВА

Секретаријат за образовање и дечју заштиту и Секретаријат за спорт и омладину, уз подршку општинског одбора СНС Нови Београд, другог априла у Сава Центру, организовали су радни састанак, на тему проблема безбедности деце школског и предшколског узраста. Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић и секретар за омладину и спорт и први човек на одборничкој листи за Нови Београд "Александра Вучић-Србија побеђује" Славко Гак, великом броју присутних, су указали на тенденције раста наркоманије међу младима, малолетничке деликвенције, као и физичког и психичког злостављања.

Секретар, Славко Гак, као некадашњи врхунски спортиста, истакао је да спорт може повољно утицати на побољшање здравља деце и усмерити их на прави пут. Зато је, како је додао, Секретаријат за омладину и спорт, обезбедио бесплатне часове пливања у време зимског распуста за преко 1000 деце са Новог Београда, што ће бити пракса и током летњег распуста. Министар унутрашњих послова, др. Небојша Стефановић је нагласио да je Министарство унутрашњих послова повећало је мере безбедности постављањем видео надзора, тако да сваки инцидент остаје забележен. Како је истакао министар, константно се повећава број школских полицајаца, саобраћајне полиције, знакови са смањеним ограничењем брзине, што је допринело значајном смањењу броја саобраћајних несрећа,жртава, посебно настрадале деце.

Састанку су присуствовали и председник општинског одбора Нови Београд Милинка Величковића, секретар општинског одбора СНС Нови Београд, Немања Ђукић, Градски менаџер, Горан Весић, чланови Градског већа, Александар Марковић и Тања Поповић, секретарка Скупштине града, Соња Подунавац, начелница Градске управе, Сандра Пантелић, секретар за градски саобраћај, Душан Рафаиловић и представници јавно-комуналних предузећа. Општински одбор СНС Нови Београд, свој допринос за већу безбедност деце је дао иницијативама да се на територији Новог Београда побољша јавна расвета, поставе лежећи полицајци и семафори испред школских и предшколских установа, као и игралишта и теретане на отвореном, које би допринеле здравом развоју најмлађих.

Фото: http://novi-beograd.sns.org.rs/galerije/bezbednost-dece-odgovornost-svih...