Вести

Александар Вучић на предизборном скупу СНС у Смедереву

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је у Смедереву да је Косово и Метохија део Србије и да ће држава бринути о свом народу ма где да наши људи живе.
"И да вам кажем, измишљали су свашта и измишљаће свашта - Косово и Метохија је део Србије, било је и биће, за разлику од њиховог времена, када су све учинили да им га предају", рекао је председник Вучић обраћајући се окупљеним грађанима испред хале у којој се одржава скуп у Смедереву.
Такође, све што вређају све наше мајке и нашу децу више о њима говори, додао је председник Вучић.
"Ми ћемо да чувамо и њихове мајке и њихову децу и заједнички да градимо будућност Србије, са већим платама и пензијама, али Србија ће из године у годину ићи напред. Бринућемо о свом народу ма где да живи", нагласио је председник Вучић.
Захвалио је окупљеним грађанима на великој подршци.
Председник Вучић позвао је све наше људе који живе у иностранству да се врате у Србију.
Председник Вучић рекао је да је пре него што је дошао на предизборни скуп у Смедереву посетио у оближњем Михајловцу домаћинство породице Николић, чијих се 11 чланова вратило у Србију.
"Позивам и све друге људе да се врате у своју Србију - нема сунца нигде на свету као што га има овде у нашој Србији, као што га има овде код нас. Радом све може да се постигне", нагласио је председник Вучић.
Председник Вучић рекао је да та породица има већ четворо унука, као и да кажу да ће их бити још.
"Дошли су из Аустрије и успешно овде воде фирму и обрађују много хектара земље", навео је председник Вучић.
Председник Вучић прокоментарисао је претходно обраћање на скупу Арно Гујона и нагласио да је тачно да се Србин никада не савија.
"Можеш да га исечеш, храст може да исечеш и уништиш, али неће Србин да се савија", навео је председник Вучић.
Председник Вучић додао је да он, Вучић, увек говори о нечему о чему други не говоре, о великим стварима - Косову и Метохији и Лазаревом завету.
Председник Вучић рекао је да 70 година нисмо направили филм или представу о Јасеновцу, нити смо 20 година хтели да дамо име булеварима и улицама по јунацима са Кошара.